Yra, Asko och Immer

Matte

Jag heter Anna och är född -78. Bor i Linköping och arbetar som husdjursrådgivare. På jobbet arbetar jag bland annat med att hjälpa mjölkproducenter med foderstatsberäkningar till deras mjölkkor. För er som inte vet är kor, grisar, får, höns med flera husdjur. Hundar, katter och annat smått är sällskapsdjur om man frågar en husdjursagronom. Djur har alltid varit ett stort intresse då jag är uppvuxen på en gård med djur - ett antal dikor, några katter och så västgötaspetsar. 

Varför västgötaspets?
Som så många andra barn tjatade jag och min syster om att få en hund. Att det blev västgötaspets berodde på att pappa fastnat för rasen och när vi äntligen lyckats övertala mamma att en hund nog skulle vara trevligt, köpte vi Sickan. Tyvärr dog Sickan i en olycka endast två år gammal. Vi klarade oss inte utan hund särskilt många veckor, så då flyttade Xtra hem till oss i december 1992. När mitt tränings- och tävlingsintresse ökade kom tankarna på en till hund och jag tingade en valp från Grålötens kennel. Efter nästan 1,5 års väntan föddes Yra den 6 november 2000. Att Asko blev en del av flocken var inte fullt så planerat, men det passade bra i tiden med en valp och jag ville gärna ha en hane efter Yras halvbror Vidde. Asko blev kanske inte vad jag hoppats på exteriört (lågställd och grov i typen) men han har ett kalastemperament med mycket arbetsvilja så det väger upp den något bristande benlängden. I juni 2010 flyttade Immer in, en systerson till Asko. Med Immer hoppas jag få en arbetsglad hund med bra exteriör. Än så länge ser det lovande ut och det ska bli spännande att se vad det blir av honom.

Andra intressen förutom hundarna är fotografering och att  vara ute i naturen på ett eller annat sätt. Jag rider gärna när jag har tid och möjlighet, tyvärr alltför sällan som det är just nu.

Det är inte bara hundar framför kameran - här en  ekorre på besök i trädgården